Батерия за електрокар

батерия за електрокар

Оловно-киселинните батерии са най-често използвани за дълбок разряд, тъй като са устойчиви на циклично зареждане и разреждане. Те са подходящи за приложения, където се изисква голям капацитет и продължителна работа, като например за захранване на електрокари, соларни системи, UPS устройства, електрически автомобили и други. В оловно-киселинните батерии електролитът е разтвор на киселина и вода, която е разделена от пластини от оловният сулфат. Когато батерията се разрежда, свинцовите пластини се превръщат в свинцов оксид, а киселината се превръща във вода. При зареждане процесът се обръща. Оловно-киселинните батерии са подходящи за дълбок разряд, тъй като имат голям капацитет за запасена енергия и могат да се зареждат и разреждат многократно без да се повредят. Важно е обаче да се следи нивото на киселината и да се извършват периодични проверки и поддръжка, за да се гарантира оптималната работа на батерията и да се удължи животът й.

Ремонта на батерия, това е доста непредвидим като цена ремонт. Предлагаме смяна на мостове, консумативи, като капачки на елементи, системи за централно доливане, които олесняват клиента ни за грижата за батерията му. Всички сме се сблъсквали с цената на батерии за електрокари и складова техника, знаем, че когато грижата за една батерия не се извършва ежедневно, това скъсява живота и на половина. Подменяме елементи, ако това може да спаси една батерия и да удължи нейния цикъл на работа. При необходимост, доставяме оборотна батерия, докато вашата е подложена на реновиране. Предлагаме на нашите клиенти батерии втора употреба или нови с удължена гаранция цена-качество.

Зарядно за електрокар

зарядно за електрокар

Зарядното устройство за електрокари е специално проектирано да зарежда батерията на електрокара, като предоставя правилното ниво на ток и напрежение, за да се гарантира ефективното и безопасно зареждане. Зарядните устройства за електрокари са обикновено различни в зависимост от типа на батерията, която се използва. Например, свинцово-киселинните батерии изискват по-специализирани зарядни устройства, за да се гарантира правилното им зареждане. Зарядните устройства за електрокари могат да имат различни мощности, което влияе на времето за зареждане на батерията. Например, по-мощно зарядно устройство може да зареди батерията по-бързо, но може да повлияе на живота й. Затова е важно да се използва зарядно устройство, което отговаря на нуждите на конкретния електрокар и батерия.

Много зарядни устройства за електрокари са оборудвани с функции за защита и автоматично изключване, когато батерията е напълно заредена. Това може да предотврати прекомерно зареждане и повреда на батерията, както и да гарантира безопасността на оператора и обекта. Важно е да се използва качествено зарядно устройство, което е съвместимо с конкретния модел и тип на електрокара и батерията, за да се гарантира безопасността и ефективността на зареждането.